En film som sitter i

the Light between oceans
 
 
 
Han har ingen familj att tala om. Större delen av hans själ försvann när han stred i kriget. Att ta ett jobb som fyrvaktare ska ge lite sinnesfrid. Men istället möter han kärleken. De gifter sig och är lyckliga, men får två missfall, tills en dag då ett barnskrik hörs. En ensam båt glider i land. Inuti finns en död man och ett litet, mycket levande, barn. Det är deras plikt att rapportera det. Eller är det en gåva? Ska de ta flickan och göra henne till sin egen? 
 
Ett mycket starkt australiensiskt drama där de etiska dilemmana står som spön i backen. För mig, som småbarnsförälder, är den smärtsam att se och den sitter verkligen i. För vad är rätt egentligen? Vad är hedervärt? Vad är bäst för barnet? Vad är bäst för oss? Varje beslut får effekter som ringar på vattnet. Filmen är också hela tiden väldigt symbolisk och förvarnande. Vi får egentligen hela tiden veta hur det ska gå, på ett väldigt snyggt sätt. Välspelat är det också. Nyblivna Oscarsvinnaren Alicia Vikander briljerar verkligen och även Michael Fassbender och Rachel Weisz imponerar!
 
Klarar Bechdeltesten 
 
En mycket stark 3/5 (6/10) och plats 456 på den uppdaterade topplistan Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0