Legenden blev inte så legendarisk

Legenden om Tarzan
 
 
 
I London bor John Clayton, en gång känd som myten, mannen, legenden Tarzan, men nu en rik adelsman långt från djungeln. Den belgiska kungen Leopolds slavverksamhet i Kongo tvingar dock Tarzan och Jane tillbaka till rötterna...
 
I en fantastiskt snygg produktion med en magruterik Alexander Skarsgård, en alltid lika briljant Christoph Walz som antagonist samt en hel hög på förhand intressanta karaktärer och frågeställningar blir resultatet otroligt tunt. Den spännande bakgrunden om hur John togs om hand av en gorillehona och lärde sig leva bland djuren berättas vagt i tillbakablickar och huvudstoryn blir den klassiska med tillfångatagen Jane (en karaktär man inte gjort tillräckligt av). Ursprungsbefolkningen anges som viktiga, men blir bara sidokaraktärer. Jag hade velat se mycket mer av hur Tarzan blev Tarzan och om hur han kommunicerar med djuren, en mycket intressantare Jane och en djupare antagonist. 
 
2/5 (4/10) för den snygga produktionen. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0