Rollo Tamasi

LA Confidential 
 
 
 
 
Ett brutalt massmord på en restaurang i Los Angeles sätter igång en hetsjakt, inte minst pga att ett av offren är en kollega inom poliskåren. Tre misstänkta pekas snabbt ut, men det är något som inte stämmer. En trio väldigt olika poliser bestämmer sig för att undersöka saken närmre, men att ifrågasätta lagens änglar är inget man gör ostraffat...
 
En högt rankad klassiker som jag lyckats missa. Skådespelarensemblem är smått magisk med Kevin Spacey, Russel Crowe, Kim Basinger och Danni DeVito, men det är Guy Pierce som axlar protagonisten och han gör det riktigt bra. Filmen har en härlig, klassisk deckardramarturgi, och en fantastisk miljö. Man flörtar lite med film noir eftersom berättelsen utspelar sig vid tiden för denna genre och jag tycker verkligen man får ihop det. Kul med en trio rättskämpar (kvinnoförsvararen, den moraliskt förtappade och idealisten) samt en sorts Femme Fatale i Kim Basinger. 
 
En knapp men tydlig 4/5 (7/10) och plats 340 på den uppdaterade topplistan till högerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0