Framtiden förut

Tommorowland
 
 
 
När Casey blir arresterad, för ett av sina otaliga inbrott på Nasas raketuppskjutningstamp, upptäcker hon en liten pin bland sina tillhörigheter. Om hon rör vid pinen förflyttas hon omedelbart till en förunderlig plats, men finns den på riktigt? Och varför är just hon utvald till att få ta del av detta mäktiga...
 
Tommorowland bygger på en idé Walt Disney hade om att bygga ett utopia, en perfekt värld. Inspirationen kommer också från det sci-fi-älskande 50- och 60-talet då man trodde att svaren på alla gåtor och energiproblem fanns i rymden. I denna film, som väl är gjord för unga tittare, finns världen i en annan dimension och det är ytterst få som vet att den existerar. Temat kretsar kring vad vi utsätter vår jord för och tanken på att vi behöver positiva, unga, drömmare med viljan att förändra vår framtid. George Clooney känns alltid trovärdig och han fungerar utmärkt tillsammans med Britt Robertsson som gestaltar Casey. 
 
Det är en väldigt enkel film. Det byggs upp snabbt. Ondskan känns inte så farlig och när saker ska bindas ihop blir det hastigt och simpelt, men det är ändå en ganska härlig historia. Det är snyggt gjort och habil underhållning hela vägen. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
3/5 (6/10)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0