Hämnden är bitterljuv

Wild Tales
 
 
 
Alla har vi känt den bubblande ilskan när vi blir orättvist behandlade av myndigheter, när någon beter sig illa i trafiken, när någon gör oss illa. Många av oss har säkert också tänkt en del elaka tankar ibland om vad vi skulle vilja göra med de irriterande och elaka människorna. De flesta knyter handen i fickan och går vidare. En del är t.o.m. så stora och kloka att de förlåter och försonas. Den här filmen handlar inte om oss. Den handlar om de som tar det galna steget och gör precis allt det där brutala och ogenomtänkta. 
 
I 6 olika historier berättar argentinske Damian Szifrón om hur olika människor hanterar motgångar. Det handlar om hämnd och lögner, om galna vägar till upprättelse, men mest om hur illa det går och vad som krävs av en om man ger sig in på hämndspåret. Det är riktigt bra. Framförallt är det väldigt underhållande och absurt, även om det finns en tankeväckande moralisk klang i åtminstone två av historierna. Mina favoriter är den smått geniala inledningen, historien om mannen som får parkeringsböter och det avslutande bröllopet från helvetet. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
Solklar 4/5 (7/10) till denna film i Tarantino/Cohen-stil och plats 293 på den uppdaterade topplistan till höger bland kategorierna



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0