En trevlig film

Trevligt folk
 
 
 
I väntan på Star Wars såg jag den här intressanta, mysiga, våghalsiga och viktiga filmen. En eldsjäl i Borlänge får för sig att starta ett Somaliskt landslag i bandy. Ett försök att visa att somalierna inte alls är slöa tjuvar och banditer, ett förfärligt rykte de tyvärr verkar ha i staden. Den hockeyfrillade eldsjälen visar sig vara en skön snubbe med bra mediasinne, men också en usel organisatör och sponsorjagare. Laget är en härlig samling killar med bakgrund i Somalia, vars livshistorier om krig och död får en att sätta skrattet (åt deras skridskotalanger) i halsgropen. Speciellt får man följa Ahmed, vars mamma är kvar i Somalia. Han har inte träffat sin mamma på 4 år och har inte råd att åka dit.
 
Filmen är ofta rolig och härligt ärlig som när Filip Hammar hamnar i bråk med Patrik Johansson (eldsjälen) och blir kallad: "östermalmssnubbe". Men mest är det fint och starkt, som när en spelare måste ge upp sin plats i VM för att en kanadensisk hockeyspelare uppgett intresse eller när den underbara och ofta arga Billy Tang (en sponsor) håller tal. 
 
Eftersom det är en dokumentär kan den inte komma in på min lista, men se denna underbara film!
Anonym
2015-12-22 @ 13:48:55

Östermalmssnubbe. :) /Stina

Svar: så, ändrat :-)
Robodan




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0