en sista pubrunda, som verkligen blir den sista

 
Gary är en sorglig alkoholist som inte kommit dit han vill i livet och han härleder allt till en misslyckad pubrunda för 20 år sedan, en tid då livet var på topp och allt var möjligt. Han försöker därför återsamla de 5 vännerna och försöka sig på att klara alla de 12 pubarna denna gång och därmed slutligen ta sig till "the Worlds end", vilket den sista puben på rundan symboliskt heter. Det visar sig dock att inte bara vännerna har förändrats utan att staden har genomgått en otrevlig förändring. De 5 vännerna kan i värsta fall vara hela världens enda räddning.
 
 
Den tredje delen av en trilogi av fristående filmer av bl.a. Edward Wright och grabbarna här ovan har jag nu beskådat? Var det en då en värdig avslutning? Nej, det var det tyvärr inte. Ovanstående handling bygger på en otroligt bra idé och karaktärerna är som vanligt välgjorda och välspelade, men tyvärr känns detta bara som en upprepning av tidigare verk. Vi vet att den stora vändningen ska komma (den kom ju redan i geniala Shaun of the dead). Denna gång får de dessutom verkligen inte ihop slutet lika bra. De nådde sin topp i Hot Fuzz, där alla element föll på plats och tempot, humorn och dramat gifte ihop sig som den godaste komponerade halvåttamiddagen. Men i "the world´s end" nådde de inte ända fram (jo till baren kommer de).
 
Trots allt är detta klart sevärt och stundtals mycket roligt! 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0