30 - den där illusionen är allt

the prestige



Det finns snygga och storartade filmer. Det finns mystiska och smarta filmer. Och så finns det filmer som tar det ett steg till! Vi inleder topp-30 med en spännande thriller!

Vi ser Christian Bale, Hugh Jackman, den briljante Michael Cane och inte bara vackra utan duktiga Scarlett Johansson i Christopher Nolans mästerverk om två rivaliserande illusionister kring förra sekelskiftet i USA. Även vi som tittare blir förstås förda bakom ljuset i denna magiska skildring av trollkarlarnas viktigaste moment; prestigen. Det räcker inte att trolla bort och trolla fram någonting, det krävs något extra något som får våra sinnen att fullständigt tappa kontrollen. Det här är inte bara rafflande och smart utan också otroligt snyggt och välspelat. Jag älskar denna film! Bale har blivit en personlig favorit på slutet!

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0